Recent Project - Southlands Updated

I finally made it back to take a few more pictures of the Southlands home I completed construction on last year. Furniture has been added, and the family has had time to move back in, digest the changes and start looking forward to a few more finishing touches. Still coming will be drapery, small tables, a large mirror for the entry and a few more accessories. The furniture is a combination of antiques refinished and upholstered and newly collected pieces.

These chairs were custom designed - the seat and back are a large scale modern monochrome floral and the frame is a silvery gold vinyl.

The coffee table was a great find - we needed something large to bring the room together and this mirrored metal piece from Liberty was perfect!

Love the dining room light fixture - black solid shade lined with light gold metal. The table belonged to the client and was refinished along with the chairs which were also reupholstered. I selected a black and white contemporary fabric to tie in with the living room chairs.

The following pictures are of the kitchen. This was fun - the backsplash is a combination of stainless steel and light olive glass elongated subway tile, the counter is Calacutta Gold Marble, the cabinets have a painted finish in cloud white, the floor is limestone which is carried through out the entry, hallway and bathroom as well.

This lower counter surface does double duty - it can be used for baking when needed, but I designed it to be a computer desk on a daily basis. The rollout file drawer is a seperate piece, and the desk was designed like a harvest table and can be moved as well if needed.

Custom doors were created for the entry - they allow light and greenery from the front courtyard to be seen through to the kitchen. The light fixture is blown Murano glass and casts a beautiful patterned shadow across the ceiling in the evening.

The main bathroom was reconfigured to allow for a little more space. The niche where the new vanity and tower are located used to be a closet in the homeowner's son's room. Claiming this space for the bathroom makes it easier for two people to be in there at the same time. The tub was removed and a frameless glass shower put in its place. The limestone from the floor was cut to a small subway for the shower floor and large sheets were used for the walls. The toilet is wall mounted with the tank concealed in the wall - this achieved by framing out the wall a couple of extra inches.

The master bedroom is now a relaxing quiet space thanks to the serene colour scheme. The headboard was custom designed - upholstered in a blue/gray silk dupioni which was then slip covered in a luxurious charcoal light weight wool. This allows the homeowner to have two different looks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...